PACC 2023

Dat was het weer, de PACC van 2023.

Op zaterdag voornamelijk de banden afgedraaid en de roepende stations beantwoord. In het begin gaat dat best wel aardig, veel Nederlandse stations op 40 meter, maar ook op 20 en 15 meter. De 40 meter band werd voornamelijk ” lokaal en onze buurlanden bereikt.
Op 20 en  15 meter wat leuke stations aan de rand van Europa gesproken. En zelfs met mijn veel te korte HEF een station op 80 meter!

Maar op een bepaald moment hoor je veel stations die je al een keer in de log hebt staan. Er verschijnt DUPE in het beeldscherm. Dan maar even een kort pauze.

Werken met andere stations op de korte golf is anders dan op VHF/UHF.  Zie hier het vreemde gedrag van HF. Lokale stations als PI4AMF hoor je heel zwaar in de ruis en ze horen mij niet. Terwijl een station in Noord-Holland en Limburg bij mij binnen bulderen.

Mijn samenstelling

Vorig jaar had ik wat problemen met de ICOM7410. Het bleek dat het filter in de voedingslijn te veel spanning weghaalde voor de set. Produceerde ik veel vermogen dan leidde dat tot spannigval in de 12V voedingskabels. De set kreeg te weinig spanning. Toen ik hem daar vorig jaar een keer op ging testen bleek ik maar 70Watt te leveren. Bij een te lage voedingsspanning schakelde uit. Dit filter is er nu tussenuit gehaald.
Ook ging vorig jaar mijn Heil Proset Elite headset stuk. Deze is nu vervangen door een Heil Pro-7. Veel degelijker omdat deze voornamelijk uit metalen onderdelen bestaat. De Elite is een mooie headset maar het plastic van de scharnieren gaat op een bepaald moment kapot.
Read More . . .

 

3 gedachten over “PACC 2023

  • 12 februari 2023 om 14:03
   Permalink

   Net resultaat! En soms leuk tijdverdrijf dat contesten. Ik had dat automatisch roepen met de FT950 en een ingebouwde voicemodule. Ik moet zeggen dat het wel even wennen is…

   Beantwoorden
   • 13 februari 2023 om 08:20
    Permalink

    Een VoiceModule is met N1MM niet nodig. Het is gewoon software rondom een WAV file.
    En daarom ook eenvoudiger aan te passen, lijkt mij .

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *